27 Nisan 2012 Cuma

değerlendirme şeması





Sevgili arkadaşlar değerlendirme aşamasında  şema ve oyun gibi malzemelerden yararlanabiliriz.Bu  şemayı öğrencilere sunarak konuyu kavramalarını sağlayabiliriz. Şema biraz karışık gözükebilir fakat karışık tabloyu çözerlerse daha kalıcı olur.

10 yorum:

  1. bu şema öğrenci açısından görsel olarak onun zorlanmasına neden olabilir. daha düzenli tasarlanabilir diyorum.benim önerim bu yöndedir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet dogru zaten bu kavram haritası onların ilgisini çekmek için böyle hazırlanmıştır.diğer açık olunca ilgi çekmez insan nasıl bulmaca çözerken düşünüyorsa burada okurken daha iyi anlamasını sağlayaya yöneliktir.Eleştirin için yinede teşekkürler

      Sil
  2. bana göre de biraz karmaşık mustafa hocam biraz daha açık bir tablo daha çok işe yarar

    YanıtlaSil
  3. çok karışık görünüyor ben bile bunu anlamakta zorlanırım.sanki biraz zor bir tablo değilmi..

    YanıtlaSil
  4. madem herkes belirtmiş ben de söylemeden geçmeyeyim. gerçekten tablo biraz karışık görünüyor. ama incelendiğinde bir o kadar öğretici bi içeriğe sahip.

    YanıtlaSil
  5. İçerik çok güzel olmuş.ama sunuş çok kötü.Ben bunları birbiri ile eşleştirmeyi yapamadım belki sende yapamazsın kaldı ki bunu ortaokul 6.sınıf öğrencisi nasıl yapsın?bu haritayı biraz düzenlesen ve kısaltma yapsan iyi olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yukarıda tüm bunlara cevap vermiştim ama yine söyleyebilirim dediğim gibi karışık olması çocuklardaki ilgiyi artırmak için basit bir şey olsa insan bir kere bakar geçer öğrenme fazla olmaz ama karışık olunca insan çözmek için uğraşınca hem eğlenceli hemde kalıcı öğrenme sağlanır.

      Sil
  6. tamam iyi has diyorsun da Mustafa hocam çocuk bunu çözemedikten sonra nasıl kalıcı öğrenme olsun. yani ben bir kelime dahi çözemedim.bilmiyorum artık çocuk nasıl çözer. bir de arka plan çok açık bir renk koyu olsa daha göze hitap eder diye düşünüyorum..

    YanıtlaSil
  7. tablo gayet güzel ypacağım... eleştirinin cevabını aldım ama şekil biraz daha büyütülebilir ve kişilerde uyanan karışıklık duygusu azaltılabilirdi öğrencilerin karışık şekillere odaklanması biraz daha zor gibi geliyor güzel paylaşımlarının devamını bekliyoruz...

    YanıtlaSil
  8. Bence o kadar da karışık değil. Biraz dikkat ettiğiniz de gayet eğitici bir kavram haritası olmuş. Değerlendirme aşaması için de çok uygun.

    YanıtlaSil